4 اصل بخش‌بندی مشتری دربخش‌های مختلف براساس رفتارشان

4 اصل بخش‌بندی مشتری دربخش‌های مختلف براساس رفتارشان

4 اصل بخش‌بندی مشتری دربخش‌های مختلف براساس رفتارشان

بخش‌بندی مشتری همیشه مهم بوده است . ولی اکنون که شخصی سازی و تجربه‌ی مشتری عناصر سازنده یا مخرب موفقیت در کسب و کارامروزی هستند ، بخش بندی موثر امری واجب است.

با این وجود با توجه به گزارش اخیر ” فارِستِر” ، فقط 33% شرکت هایی که ازبخش بندی مشتری استفاده می‌کنند می‌گویند که به صورت قابل توجهی موثر بوده است .

بنابراین گزارش، دلیل اصلی اینکه شرکت ها شکست میخورند این است  که هنوز از رویکرد‌‌های بخش بندی سنتی مشتریان استفاده می کنند بدون اینکه  گستره‌ی داده‌های مشتری وتکنیک‌های تحلیلی پیشرفته که امروزه دردسترس است را به کارببندند. به بیانی دیگر آنها از یک رویکرد بخش بندی رفتاری مدرن استفاده نمی کنند.

بخش‌بندی رفتاری چیست ؟

رویکردهای سنتی بخش‌بندی اصولا براینکه مشتریان چه کسانی هستند تمرکز می‌کند و بخش‌بندی‌ها مبتنی بر ویژگی‌های جمعیتی مانند جنسیت و سن و ویژگی‌های سازمانی مانند اینکه اندازه‌ی شرکت یا صنعت چقدراست می‌باشد.

بخش‌بندی‌ رفتاری درمورد شناخت مشتری بوده ولی نه فقط درمورد اینکه چه کسانی هستند، بلکه با استفاده از بصیرتی که از اعمال مشتری می‌آید در مورد این است که چه می کنند.

بخش‌بندی رفتاری شکلی از بخش‌بندی مشتری بوده  که مبتنی برالگوهای رفتاری ست که مشتریان همزمان با اینکه با شرکت /برند  تعامل داشته یا تصمیم به خرید گرفته اند ازخود نشان دادند

.بخش‌بندی رفتاری به شما اجازه می‌دهد که مشتریانتان را با توجه به دانش ، نگرش ، استفاده  یاعکس العملشان به محصول ، خدمت و برند دسته بندی کنید.

هدف ، شناخت بخش های مشتریان است، که به شما این توانایی را میدهد که بفهمید چطوربه نیازهای خاص یا تمایلات گروهی ازمشتریان اشاره کنید و فرصت هایی را برای بهینه کردن سفر مشتریشان کشف کرده و ارزش بالقوه ی آنها برای تجارتتان را به صورت کمی درآورید.

چرا براساس رفتار مشتریان را بخش‌بندی کنیم ؟

در اینجا چهار مزیت اصلی بخش‌بندی مشتری  براساس رفتارشان ذکرشده است :

1-شخصی سازی :

بفهمید چطورباید گروه‌های مختلف مشتریان را با تلاش های گوناگون درمناسب ترین زمان ها وازطریق کانال های مطلوبشان هدف قرارداده  و به صورت موثر به آنها کمک کنید که درسفرشان به سمت نتایج موفقیت آمیزی پیش بروند .

2-یش بینی کننده :

ازالگوهای رفتاری گذشته برای پیش‌بینی و اثرگذاری رفتارمشتریان آتی و نتایج استفاده کنید.

3-ولویت بندی:

تصمیمات هوشمندانه تری را با شناسایی بخش هایی از مشتریان با ارزش بالا و داشتن ابتکارعمل دراثرگذاری تجاری در این مورد بگیرید که چطور به بهترین شکل زمان ، بودجه و منابع را تخصیص دهید.

4- کارایی :

درطی زمان بر الگوی‌های رشد وتغییرات بخش‌های مشتریان اصلی نظارت داشته تا سلامت و پیگیری عملکرد کسب وکاررا به سمت اهداف اندازه‌گیری کنید. در سطح بالاتر این بدین معناست که اندازه و ارزش بخش های مشتریان را به صورت کمی در آورید و پیگیری کنید که چطور درگذرزمان بخش‌های مثبت ومنفی درحال رشد‌کردن یا کاهش یافتن هستند.

نوشته شده توسط گری دیسی
شناخت مشتریانتان عالیست ولی دانستن اینکه چطور‌رفتار می‌کنند از آن هم بهتراست.
جان میلر

اگر صاحب کسب و کاری مشتری محور هستید و می خواهید نرخ ریزش مشتریان خود را کاهش دهید با «مُدام» همراه باشید.

به این مطلب رای دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید