7 راه برای حفظ و جذب مشتری بیشتر

7 راه برای حفظ و جذب مشتری بیشتر

7 راه برای حفظ و جذب مشتری بیشتر

همان‏گونه که می‏ دانید در دنیای کامل و بی‌نقصی که امروزه در آن زندگی می‌کنیم، صاحبان کسب‌وکارها همواره بودجه‌های نامحدودی را برای بازاریابی کسب‌وکار خود اختصاص می‌دهند و سعی دارند تا با روش‌های جدید، مشتریانی جدید و دائمی به دست آورند و میزان فروش خود را تا حد قابل‌توجهی افزایش دهند.

همچنین می ‏دانید روش‏ های بسیار زیادی  برای حفظ و جذب مشتری با  تبلیغات و ایجاد کمپین‌های مختلف وجود دارد اما می‌بایست از این مسئله آگاه بود که شرایط کسب‌وکار در دنیایی که در آن زندگی می‌کنیم و با توجه به شرایط اقتصادی، به هیچ وجه نمی‌تواند کامل و بی‌نقص باشد و واقعیت چیز دیگری است؛ زیرا منابعی که در اختیار کسب‌وکارها قرار دارد به راحتی نمی‌تواند پاسخگوی نیازهای نامحدود بشر باشد.

از همین رو مدیران صایع برای اینکه بتوانند مشتریان خود را حفظ و جذب مشتری نمایند ، می‌بایست نسبت به چگونگی انجام این کار آگاهی کاملی داشته باشند که در ادامه به این موارد می‏ پردازیم:

1- هیچ‏گاه برای جذب مشتری جدید از مشتریان قدیمی خود غافل نشوید.

مسلماً برای هر کسب‌وکاری جذب مشتری جدید بسیار جذاب می‌باشد اما اگر مشتریان جدید به این باور برسند که دیگر اهمیتی برای آن کسب‌وکار ندارند، به مرور خود را کنار کشیده دوری می‌کنند و در نهایت به سمت شرکت دیگری جذب خواهند شد.

2- پس از بروز هرگونه مشکل در ارتباط با مشتری، هر چه سریع‌تر آن را حل نمایید.

همواره سعی کنید نسبت به این مسئله واقف باشید که هیچ سازمان، کالا و یا خدمتی نمی‌تواند به طور کامل و برای همیشه بی‌نقص بماند. همیشه این امکان وجود دارد که در ارتباط با مشتریان مشکل و یا شکایتی وجود داشته باشد. به همین دلیل می‌بایست بخشی را برای رسیدگی به شکایات و آگاهی از نظرات مثبت مشتریان در نظر بگیرید تا موجب افزایش وفاداری آن‌ها شود. به یاد داشته باشید معمولاً افراد آخرین اتفاقی که برایشان رخ داده است را در گوشه‌ای از ذهن خود نگهداری می‌کنند. اگر آخرین رویداد این باشد که سازمان برای حل مشکل از هیچ تلاشی دریغ نکرده است، این اقدام می‌تواند موجب حفظ و تقویت ارتباط با مشتری شود.

3- همیشه وضعیت بدون باخت به وجود بیاورید.

همیشه باید سعی کنید مشتری پیروز گفتگویی باشد که بین شما شکل می‌گیرد؛ در واقع اگر در معامله‌ای مشتری بازنده باشد احتمال اینکه باز هم به دفتر شما برای دریافت خدمات و محصول مراجعه کند بسیار کاهش می‌یابد. در این حالت دو راه‌حل پیشنهاد می‌شود که هم مشتری و هم فروشنده می‌توانند برنده باشند:

الف) فروشنده برای اینکه مشتری خود را حفظ کند به سود کمتری قانع شود.

ب) فروشنده با تخفیف دادن، میزان وفاداری مشتری را افزایش داده و در نتیجه، سود کمتر را در ازای جذب مشتری بیشتر جبران نماید.

4- اغلب مشتری مرتکب اشتباه می‌شود.

اگر صاحب یک کسب‌وکار باشید مطمئناً با مشتریان زیادی روبرو خواهید شد که انتظارات نامعقولی دارند اما واقعیت این است که یک سازمان بدون مشتری نمی‌تواند به فعالیت خود ادامه دهد؛ از همین رو کارکنان بخش فروش می‌بایست بتوانند به خوبی مشتریان را تفهیم کنند که اشتباه از جانب خودشان بوده است اما مراقب باشید این کار در نهایت ظرافت انجام شود.

5- مشتری خواستار لذت است نه تأمین رضایت.

این موضوع که سازمان‌ها و شرکت‌ها می‌بایست فقط رضایت مشتری را برآورده سازند به این معنی نیست که می‌توانند از این طریق وفاداری آن‌ها را افزایش دهند. نکته‌ای که در اینجا وجود دارد این است که سازمان‌ها می‌بایست در ابتدا به این مسئله بپردازند که آیا مشتریان از خدمات و یا محصول آن‌ها لذت می‌برند یا خیر؛ زیرا لذت بردن است که موجب افزایش وفاداری می‌شود. اگر سازمان‌ها میزان صمیمیت خود را با مشتریان افزایش دهند و به خواسته‌های آن‌ها گوش دهند می‌توانند زمینه لذت بردن آن‌ها را فراهم آورند. مشتری برای اینکه از محصول لذت ببرد نباید هزینه‌ای محتمل شود. چنانچه خدمت ارائه شده از حد انتظارش بیشتر باشد، موجب لذت بردن وی از این خدمت خواهد شد.

6- هرگز فراموش نکنید که مشتری حق انتخاب دارد.

همان‌طور که میدانید هر روزه بازارها در حال گسترش می‌باشند و همین مسئله موجب می‌شود تا هیچ سازمانی نسبت به وفاداری مشتریانش اطمینان نداشته باشد. در واقع بسیاری از افراد به محض اینکه در سازمانی که از آن خدمت دریافت می‌کنند، با مشکلی مواجه می‌شوند به سراغ شرکت رقیب می‌روند؛ در واقع این‌گونه بیان می‌شود که اگر سازمانی متوجه وجود مشکلی شود می‌بایست تماس‌های بیشتری با مشتریان خود داشته باشد و رابطه را تقویت نماید.

7- خود را جای مشتری بگذارید تا احساسات او را درک کنید.

همیشه این موضوع ارزشمند است که خود را به‌جای مشتری بگذارید و از دیدگاه او به قضیه نگاه کنید. همواره خود را به‌جای مشتری بگذارید و آنگاه بپرسید: آیا این سازمان از ورود من استقبال می‌کند؟ هر چقدر مشتری را بیشتر درک کنید توازن بین مشتری و محصول به شکلی در می‌آید که کفه ترازو به نفع مشتری سنگین‌تر خواهد شد.

1/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید