سخت ترین نوع اعتماد، به دست آوردن اعتماد مشتری است. این راهنمایی ها کمک می کند تا شما بتوانید اعتماد مشتری را بدست آورید و رابطه ای محکم ایجاد کنید:
۱- در شبکه های اجتماعی فعال و قابل مشاهده باشید.
به روشهای مختلف می توانید در شبکه های اجتماعی فعال باشید به عنوان مثال با برند خود می توانید فعال باشید و دنبال کنندگان خود راافزایش دهید. با افزایش تولید محتوا، دنبال کنندگان افزایش می یابند و نسبت به شما و برندشما حس خوبی پیدا می کنند. نکته مهم فعال بودن و نشان دادن حضور مستمر در شبکه های اجتماعی است و موجب اعتماد مشتریان می شود.
۲- بیش از آنچه قول می دهید عمل کنید.
یعنی کمتر قول بدهید و بیشتر تحویل دهید. یک باور در میان مشتریان شکل گرفته که کمتراز آنچه قول داده شده، عمل می شود و این باور موجب بی اعتمادی می شود. شما برعکس عمل کنید و ایجاد اعتماد کنید.
۳- با تمام وجود به خدمات مورد نیاز مشتری توجه کنید.
با تمام وجود به خدمات مورد نیاز مشتری توجه کنید. اعتماد به شدت متزلزل می شود اگر مشتری با مشکلی برخورد کند و متوجه شود که شما به مشکل او توجهی ندارید. اگر آنها با مشکلی مواجه شدند و ابراز نارضایتی کردند به آنها کمک کنید و خدماتی به یادماندنی ارائه دهید. در این صورت آنها تا ابد به برند شما اعتماد خواهند کرد.
۴- برخورد گرم و شخصی سازی شده با مشتری داشته باشید.
از کلیشه و فرمولهای عمومی در ارتباط با افراد استفاده نکنید. به کارکنان خود بیاموزید از صمیم قلب توجه کنند و با آنها نظیر دوستان خود رفتار کنند. مشتریان باید حس کنند شما دوست آنها هستید به جای این که فکر کنند فقط به فکر فروش به آنها هستید.
۵- بیشتر با مشتریان ارتباط برقرار کنید.
مشتریان خود را در تاریکی رها نکنید. هر چه بیشتر با آنها حرف بزنید بهتر است. هر چه این ارتباط نزدیکتر و از جنس مشاوره باشد، اعتماد افزایش می یابد. خطاهای خود را بپذیرید و شفاف باشید.
۶- همیشه در دسترس باشید.
این موضع حیاتی است که نشان دهید که هر وقت مشتریان نیاز داشته باشند در دسترس هستید. اگر سایت دارید به تلفن ها و پیام رسانها به سرعت پاسخ دهید. این که مشتری بتواند در هر زمانی که نیاز دارد پاسخش را بگیرد موجب اعتمادش می شود.
۷- کاری کنید که مشتری احساس امنیت کند.
اگر وب سایت دارید مجوزها و نشانهای اعتماد خود را بگذارید. در مورد تراکنشهای مالی هم نشان دهید که آنها امن هستند و از نهادهای معتبر استفاده می کنید.
۸- تحقیق کنید.
هر چه بیشتر نسبت به محصولات و خدمات خود و نیازهای مشتری آگاهی کامل داشته باشید، اعتماد مشتری بهتر جلب می شود. این باعث می شود با اعتماد به نفس به مشتری پاسخ دهید. هر چه مشتری بیشتر تحت تاثیر دانش و اعتماد به نفس شما قرار بگیرد بیشتر اعتماد خواهد کرد.
۹- در مورد آنچه می توانید و آنچه نمی توانید، صادقان رفتار کنید.
اگر غیر از این باشد مشتری در مرحله عمل متوجه ناتوانی شما می گردد و اعتمادش را از دست می دهد و بالعکس، حتی اگر در کوتاه مدت از شما خرید نکند در بلند مدت به شما اعتماد خواهد کرد.
۱۰- چیزی که به درد آنها نمی خورد به آنها نفروشید.
اگر چیزی را که متناسب با نیازهای مشتری نباشد را به او بفروشید، به دلیل ضربه مالی و نارضایتی حاصل از آن دیگر مشتری به مشتری به شما اعتماد نخواهد کرد. رفتار صادقانه موجب اعتماد مشتری می شود.
اعتماد یک شبه بوجود نمی آید باید صبور باشید تا نتایج اقداماتی که معرفی کردیم خودش را نشان دهید و پس از آن با مشتریان ارتباطی بلندمدت و سودآور تجربه خواهید کرد.
تجربه و پرسشهای خود را با ما به اشتراک بگذارید.
نویسنده: دکتر فرشید عبدی، استاد دانشگاه و موسس مدام
اگر فعلاً فرصت مطالعه این مقاله را ندارید می توانید فایل PDF آن را برای مطالعه در زمان دیگری دانلود کنید.
این مقالات را هم حتما بخوانید:
۲۰ سؤال کلیدی برای شخصیت پردازی (طراحی پرسونا) مشتریان
شخصیت پردازی یا همان پرسونا خریدار یکی از اجزای مهم بازاریابی درونگرای موفق(inbound) و به...
آذر
CRM در آرایشگاهها و سالنهای زیبایی
شرکتها ادعا میکنند CRM مناسب برای کسب و کارهای کوچک را ساختهاند، اما در واقع...
شهریور