داده کاوی در صنعت بیمه
در مقالات قبلی به کاربرد داده کاوی در صنایع مختلفی هم چون بانکداری، کافی شاپ و رستوران و هتلداری پرداختیم. در این مقاله به بررسی کاربردهای داده کاوی در صنعت بیمه میپردازیم.
امروزه افزایش تعداد شرکتهای بیمه ای رقابت شدیدی را بر سر جذب مشتریان به وجود آورده است. مشتریان تبدیل به مهمترین دارایی کسبوکارها ازجمله شرکتهای بیمهای شدهاند. کسبوکارهای مشتری محور میبایست بیشازپیش به مشتریان خود توجه داشته باشند، به شناسایی نیازها و انتظارات آنها بپردازند و با رفع نیازها و انتظاراتشان، رضایت وفاداری آنها را به دست آورند.
دادههای مشتریان و تحلیل این دادهها همواره پایه و اساس صنعت بیمه بوده اند. بیمهگران از دادهها برای جذب، حفظ و نگهداری مشتریان استفاده میکنند. شرکتهای بیمهای از تحلیل دادهها به منظور توسعه محصولات جدید، پیشبینی میزان ریسک و تعیین حق بیمهها، بررسی ادعاهای مشتریان و پیشبینی تقلبات مالی، پیشبینی پرداخت حق بیمه توسط مشتری، پیشنهاد پوشش بیمه ای مناسب به مشتری، گروه بندی مشتریان و تعیین ویژگیهای هر گروه از مشتریان و … استفاده میکنند.
اما ماهیت دادههای بیمه نیز در حال تغییر است. حجم، تنوع و سرعت اطلاعات در دسترس شرکتهای بیمه به همراه توانایی ارزیابی صحت آن به سرعت در حال افزایش است.
علاوه بر منابع داخلی و داده های ساختاریافته، شرکتهای بیمهای در حال جمعآوری دادههای بدون ساختار از طریق شبکههای اجتماعی، صداهای مشتری در مرکز تماس، ایمیلهای مشتری، نظرات مشتریان و …. هستند. این داده های بدون ساختار، همراه با تجزیه و تحلیل، زمینه ای را فراهم می کند تا بتوانید با اطمینان در مورد مشتریان خود رفتار کنید و تصمیمگیری مناسبی را انجام دهید.
سوال بسیار مهمی که وجود دارد این است که چگونه بیمه گذاران می توانند از این منابع داده برای به دست آوردن بینش و تصمیمگیریهای داده محور استفاده نمایند؟ دسترسی به تمام اطلاعات در کل سازمان چقدر مفید خواهد بود؟ آیا این بینش مبتنی بر داده میتواند به یک بیمه گذار کمک کند تا تصمیمات هوشمندانهتری داشته باشد یا رفتار مشتری را بهتر بشناسد؟
بیمهگذاران دادههای بسیار زیادی دارند، اما برای استفاده مفید و حداکثری از دادههای مشتریان، آن ها باید به مصرفکننده داده تبدیل شوند و از ابزارهای تحلیلی مناسبی برای معنادار ساختن داده ها برخوردار باشند. مدیران شرکتهای بیمهای باید فاصله بین عمل و بینش را کاهش دهند و تجزیه و تحلیل را در همه جای سازمان گسترش دهند.
داده های مشتریان و تحلیل این دادهها فرصتهای قابل توجهی برای شرکتهای بیمه ارائه میدهند. شرکتها با استفاده از بینش کسب شده از تحلیل دادهها برای تصمیمگیری بهتر و پیشبینی رفتار مشتریان خود استفاده میکنند.
با استفاده از ابزارهای دادهکاوی برای تحلیل دادههای مشتریان، بیمه گذاران میتوانند بینشهایی را ایجاد کنند که به دگرگونی کسب و کارشان کمک میکند، روابط نزدیکتری با مشتریانشان ایجاد کنند، مزیت رقابتی به دست آورند و یا شاید بتوانند مدلهای تجاری کاملاً جدیدی را تولید کنند.
در تصویر شماره یک می توانید برخی از کاربردهای داده کاوی در صنعت بیمه را مشاهده کنید[/vc_column_text]
تصویر شماره یک: برخی از کاربردهای داده کاوی در صنعت بیمه
داده کاوی و حفظ و نگهداری مشتریان
حفظ و نگهداری مشتری یکی از مهمترین فاکتورهای سودآوری برای شرکتهای بیمهای است.
IDC (International Data Corporation) گزارش میدهد که بیمهگذاران برای حفظ مشتریان جدید هفت برابر بیشتر از حفظ مشتریان موجود هزینه میکنند.
تجزیه و تحلیلهای پیشبینانه به شرکتهای بیمهای کمک میکند تا تشخیص دهند که آیا یک مشتری در معرض از دست دادن و ریزش قرار دارد یا خیر؟ آگاهی زود هنگام از ریزش مشتری میتواند به شرکتهای بیمهای کمک میکند تا اقدامات مناسبی را در جهت حفظ مشتری در معرض ریزش انجام دهند.
تجزیه و تحلیل پیشبینانه حتی می تواند احتمال انتقال مشتری به سمت یک رقیب را تعیین کند و به شرکتهای بیمهای این فرصت را که می دهد بهترین اقدام بعدی برای حفظ مشتری را مشخص کند.
داده کاوی و تشخیص تقلب و جلوگیری از کلاهبرداری
متقلبین بیمه هر ساله خسارات زیادی را به شرکت های بیمه تحمیل می کنند و با افزایش هزینه ها سبب کاهش درآمد شرکت های بیمه شده که در نتیجه آن شرکت ها به منظور سر به سر شدن درآمد و هزینه ها مجبور به افزایش نرخ حق بیمه می شوند که این امر سبب نارضایتی بیمه گذاران غیر متقلب و افزایش نرخ تقلب می گردد. با توجه به ویژگی های رفتاری مشتریان متقلب و غیرمتقلب در مواردی هم چون اعلام خسارت و دریافت خسارت، جهت شناسایی افراد متقلب شناخت ویژگی های رفتاری آن ها و طبقه بندی آن ها می تواند کمک شایانی برای شرکت های بیمه داشته باشد. با استفاده از روش های داده کاوی به ارائه مدل های پیش بینی تقلب های بیمه ای پرداخت.
داده کاوی و پیشنهاد پوشش بیمهای مناسب به مشتریان
امروزه صنعت بیمه بر پایه «مشتریمداری» و «رضایت مشتریان» استوار شده است، به گونهای که گسترش خدمات و حتی ارائه آن بدون در نظر گرفتن این اصل نه تنها مشکل بلکه غیر ممکن است. در بازاری که مشتری مداری اصلی مهم در نظر گرفته می شود، مدیریت ارتباط با مشتری، استراتژی پیش رو برای به دست آوردن مزیت رقابتی است. شرکتهای بیمه میتوانند با پیشنهاد بیمهنامههای مناسب با ویژگیهای مشتریان آنها را به سمت خود کشانده و باعث حفظ مشتریان شوند. بهترین قرارداد بیمهای، قرادادی میباشد که هم به نفع مشتری باشد و هم به نفع شرکت بیمه، بدین معنی که به بهترین شخص بهترین پوشش بیمهای با توجه به ویژگیهای او پیشنهاد گردد. بدین منظور از مهمترین موضوعات مطرح شده در این زمینه این است که بیمهگذاران فرصتهای مطلوب را از فرصتهای نامطلوب تشخیص داده و با معرفی محصول مناسب به هر مشتری و محصولی منطبق با ویژگیهای او، بتوانند منابعشان را در فرصتهای مناسب سرمایهگذاری نمایند. دادهکاوی با تمرکز بر روی مهمترین اطلاعات از میان انبوه اطلاعات کمک شایانی به تحلیلگران شرکتهای بیمه میکند. در حقیقت، با پیشبینی نیازهای مشتریان کمک فراوانی به صنعت بیمه میکند. شرکت های بیمهای با استفاده از روشهای دادهکاوی میتوانند به ارائه پیشنهاد پوشش بیمه ای مناسب به مشتریان بر اساس ویژگی های آنها بپردازند.
داده کاوی و تعیین مشتریان طلایی
بخشبندی فرآیندی است که طی آن مشتریان به زیر بخشهایی متشکل از مشتریانی که نیازها و مشخصاتشان یکسان است تقسیمبندی میشوند. ازآنجاکه مشتریان هر بخش نیازها و خواستههای یکسانی دارند، به یک طرح بازاریابی و یک محصول خاص به شیوهای مشابه پاسخ میدهند؛ بنابراین شرکت های بیمه می توانند با بخشبندی مشتریان و تقسیم بازار به بخشهای کوچکتر، منابع سازمان خود را بهطور بهینه صرف مشتریان اصلی نمایید. با بخشبندی مشتریان و تحلیل هر گروه از مشتریان، ویژگیها، نیازها و انتظارات آنها را شناسایی کنند و بر این اساس، سیاستهای ارائه خدمات متناسب با ویژگیهای هر گروه را تدوین نمایند.
امتیاز شما به این نوشته