۱۰ مسئولیت واحد بازاریابی در شرکت شما

10 مسئولیت واحد بازاریابی در شرکت شما

در بسیاری از شرکت ها، واحدهای بازاریابی دارای مسئولیت های مختلفی هستند و کارهای زیادی را انجام می دهند که در اکثر موارد هم هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند.

یکی از وضعیت های معمولی در بخش های بازاریابی به این صورت است که وظیفه ای به شرکت محول می شود و سوالات زیر شکل می گیرند:

– آیا این کار با وظایف بخش خرید مطابقت دارد؟ خیر.

– آیا این کار با وظایف بخش فروش مطابقت دارد؟ خیر.

– آیا این کار با وظایف حسابداری مطابقت دارد؟ خیر.

پس، این مسئله باید جزو وظایف بخش بازاریابی باشد.

اگر تا این حد بخش بازاریابی مهم است، پس چگونه می شود که «همه کارهای» بخش های دیگر را هم انجام می دهد؟ وظایف واقعی بخش بازاریابی شامل چه چیزهایی می شود؟

در این مقاله به ۱۰ مورد از وظایف بخش بازاریابی اشاره می کنیم. تک تک وظایف بخش بازاریابی، بقای شرکت شما را تضمین می کنند و بنابراین از اهمیت بسیار زیادی برخوردار هستند.

۱۰ مورد از مسئولیت های بخش بازاریابی:

۱. به خواسته ها و نیازهای مشتری گوش دهید.

به خواسته ها و نیازهای مشتری گوش دهید.

برای ایجاد استراتژی بازاریابی، لازم است که به مشتری نزدیک شوید و برای فهمیدن نیازهای او به حرف هایش گوش دهید. این وظیفه بخش بازاریابی است که برای ابزارها و هزینه های لازم به منظور دریافت نظرات مشتری برنامه ریزی کند.

– کانال های داخلی شرکت: نظرسنجی هایی را ایجاد کنید یا از تیم فروش و پشتیبانی مشتری (بخش های نزدیک به مشتری) که ممکن است به بهبود یا تغییر مسیر استراتژی های بازاریابی در آینده مربوط باشند هم اطلاعات لازم را دریافت کنید. 

– کانال های خارج از شرکت: به جستجو پرداخته و در شبکه های اجتماعی اقداماتی را انجام دهید که به درک بهتر نیازهای کاربران کمک می کند و در نهایت آنها را به مشتری های ثابت تبدیل می کند.

۲. الگوها و روندها را پیگیری کنید و رقبا را رصد کنید.

الگوها و روندها را پیگیری کنید و رقبا را رصد کنید.

مشابه مورد قبلی، دانستن جایگاه شرکت با توجه به بازار و فضای رقابتی که در آن قرار دارد، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. به همین دلیل است که شما باید از طریق بخش بازاریابی، نظاره گر رقابت با سایر شرکت ها باشید تا بفهمید که رقبا چه کارهایی را به بهترین وجه انجام می دهند یا اینکه اشتباهات آنها را شناسایی کنید تا از گرفتار شدن به مشکلات آنها جلوگیری کنید.

۳. ارزش های برند و ارزشهای کاری را منتشر کنید.

ارزش های برند و ارزشهای کاری را منتشر کنید.

یک برند یا نام تجاری از نظر مفهومی، بیانگر احساساتی است که محصولات، خدمات و سهام های شرکت آن را نشان می دهند. بخش بازاریابی، مسئولیت ایجاد و انتشار تصاویر، پیام ها و ایده هایی را بر عهده دارد که به بهترین وجه بیانگر ارزش های نام تجاری هستند.

علاوه بر این، شما باید اطمینان حاصل کنید که تمام بخش های شرکت، این پیام ها را به روشی منسجم و یکپارچه منتقل می کنند.  

۴. ابزارهای جدید (و مفید) بازاریابی را جستجو کنید.

ابزارهای جدید (و مفید) بازاریابی را جستجو کنید.

ابزارها در تمام موارد مربوط به حوزه بازاریابی، به روز شده اند. به همین دلیل است که ما به عنوان یک بازاریاب باید در مورد روندهای جدید، استراتژی ها و ابزارهای دیجیتالی که هر زمان بوجود می آیند، به خوبی آگاه باشیم.

امروزه، سه نوع ابزار بازاریابی وجود دارد که باید در هر بخش بازاریابی حتما وجود داشته باشند:  

– ابزارهای مدیریت محصول

با توجه به روال مدیریت محصولاتمان، انواع مختلفی از نرم افزار مدیریت محصول وجود دارد که می تواند شامل ابزارهایی برای پیگیری پروژه (مانند Basecamp یا ( Slack باشد و بازخور کاربران که برای جمع آوری برداشت مشتری ها مناسب هستند (ابزارهایی مانند SurveyMonkey ، Canny  بسیار مفید هستند) و مخصوصا ابزارهای تحلیلی مانند گوگل آنالیتیکس (که در سطح جهانی به خوبی شناخته شده است) یا Kissmetrics که برای تعیین میزان موفقیت محصولات ما و بخش هایی از وبسایت که دارای بیشترین یا کمترین میزان تعامل هستند، بسیار ضروری محسوب می شود.

– ابزارهای اتوماسیون بازاریابی

قدرت پلتفرمهای «همه کاره» در امکان مدیریت و کنترل تمام فرآیندهای استراتژی بازاریابی دیجیتال خلاصه می شود. این ابزارها شامل امکان ایجاد محتوا، صفحات فرود، بازاریابی از طریق ایمیل، پرورش مشتری بالقوه (یا سرنخ فروش) با روند کاری خودکار، مدیریت ارتباط با مشتری و غیره است. وبسایتHubspot ، نمونه کاملی از یک ابزار اتوماسیون کامل بازاریابی است.

– ابزارهای مدیریت اطلاعات محصول

شاید قبلاً در مورد ابزارهای مدیریت اطلاعات محصول چیزی نشنیده باشید، یا شاید هم آن را با اصطلاح  PIM (برنامه مدیریت اطلاعات شخصی) می شناسید. این راه حل دیجیتال، به شما این را امکان می دهد تا در زمانی واقعی، محتوای محصول خود را در همه پلتفرم ها، بازارگاهها و کانال هایی که محصولات در آنها منتشر می شود، بتوانید جمع آوری، ذخیره، تجزیه و تحلیل و توزیع کنید. این ابزار به یک عامل موثر برای ایجاد و به روزرسانی مواد فروش هم تبدیل شده است: یعنی کاتالوگ ها (آنلاین و آفلاین)، لیست قیمت ها و غیره. این احتمالات غیرواقعی به نظر می رسد، اما سود و مزایای بیشتری را برای تیم بازاریابی شما فراهم می کند.  

۵. تلاش هایتان را با شرکای بازاریابی شرکت، هماهنگ کنید.

تلاش هایتان را با شرکای بازاریابی شرکت، هماهنگ کنید

مشارکت کنندگان زیادی حول بازاریابی کسب و کارها مشغول هستند: مثل ناشران، طراحان، روزنامه نگاران، مشاوران که کارهای این عوامل باید با اهداف شرکت همسو و هم جهت باشد و خود بخش بازاریابی هم باید تمامی فعالیت ها را مدیریت کند.

۶. دست به نوآوری بزنید

دست به نوآوری بزنید

یکی از نیازهای مشتری ها این است که غافلگیر شوند و هر روز با توجه به پیشنهادات بهتری که به مشتری ها ارائه می شود، آنها خواستار غافلگیری بیشتری از جانب شما هستند. بخش بازاریابی باید بر روی تبلیغات جدید، برنامه های وابسته، تکنیک های حفظ و نگهداری مشتری، بهبودهایی در زمینه تغییر پیام ها و اقدامات فعالیت کند.

البته این امر به معنای انجام اقدامات مختل کننده و کاملا متفاوت نیست، بلکه شما می توانید در جزئیات ریز و در ییشرفت های  مستمر هم نوآوری هایی را ایجاد کنید.

۷. با بقیه اعضای شرکت، ارتباط برقرار کنید

با بقیه اعضای شرکت، ارتباط برقرار کنید

یک شرکت، زنجیره ای از اعضاست که هدف مشترکی را دنبال می کنند و آن تحقق اهداف بلند مدت شرکت و به حداکثر رساندن سود آن، ضمن رعایت اصول اخلاق تجارت است.

یک زنجیره به تنهایی، به اندازه ضعیف ترین حلقه آن، ضعیف است. مهم نیست که بخش بازرگانی یا تولید در حال انجام یک کار بی عیب و نقص است، زیرا اگر بخش بازاریابی شکست بخورد، بی شک کل شرکت با شکست مواجه خواهد شد و از طرفی، تلاش سایر بخش ها هم بی فایده خواهد بود. به همین خاطر است که بخش بازاریابی باید اطمینان حاصل کند که اقدامات آن با اهداف کلی شرکت مطابقت داشته و کارهایی که سایر بخش ها انجام می دهند، را هم باید گزارش دهد.

۸. به بهبود فرآیندهای فروش و مشتری کمک کنید

به بهبود فرآیندهای فروش و مشتری کمک کنید

همانطور که در بخش بالا اشاره کردیم، مسئولیت بخش بازاریابی این است که کاربران و به خصوص احساسات مشتری را به خوبی درک کند.

یکی از روش های خوب برای شناخت بهتر مشتری، این است که تمام بخش هایی که ارتباط مستقیم تری با مشتری دارند، با نقشه های همدلی (به بخش پرسش و پاسخ سایت مدام برای چیستی و نحوه استفاده از نقشه های همدلی مراجعه کنید.) به فعالیت بپردازند. (نقشه همدلی، طرحی است که بر اساس آن می توان به بینش عمیق تری از ذهن مشتری برای احساسات وی دست یافت.)

۹. بودجه های بازاریابی را مدیریت کنید و نرخ بازگشت سرمایه اقدامات شرکت را محاسبه کنید

بودجه های بازاریابی را مدیریت کنید

درست مانند هر بخش دیگر، بخش بازاریابی هم باید بتواند برای بودجه خود در مورد فعالیت های سال آینده برنامه ریزی کند و البته آن بودجه را برای حداکثر استفاده از آن و اطمینان از نرخ بازگشت سرمایه مثبت  (ROI) ، افزایش دهد.

همانطور که می دانید فعالیت های بازاریابی، نوعی سرمایه گذاری در وقت، پول و تلاش محسوب می شود و مانند هر سرمایه گذاری دیگری، به منظور بررسی اینکه آیا آنها اهداف مورد نظر را برآورده می کنند و یا برای مقایسه عملی خاص با سایرین، به اقدامات ارزیابی نیاز دارد. در مواجهه با این سوال که “آیا باید در بازاریابی از راه دور، رسانه های اجتماعی، رسانه های سنتی سرمایه گذاری کنم …؟” ، پاسخ به آن می تواند منحصر به فرد باشد: همه این موارد را ارزیابی کرده و براساس اعداد و ارقام، دست به انتخاب بزنید.

۱۰. برنامه های استراتژیک بازاریابی را تعریف کنید

برنامه های استراتژیک بازاریابی را تعریف کنید

مقرون به صرفه ترین استراتژی ها، آنهایی هستند که برای بلند مدت برنامه ریزی شده باشند. برای انجام این کار، شما باید سندی را تنظیم کنید که اهداف تعیین شده در ماه های بعدی را مشخص کند. یعنی اقداماتی که باید انجام شود، نقاط قوت شرکت، رقابت و بازارهای هدف. علاوه بر این، این برنامه های استراتژیک باید هم با برنامه استراتژیک شرکت و هم با برنامه های سایر بخش ها مطابقت داشته باشد.

برنامه ریزی کردن در پایان روز، تنها راه دستیابی به اهداف تعیین شده است.

حتما بعد از خواندن این ۱۰ مسئولیت، به این مسئله فکر خواهید کرد که: «چگونه می توانم برای انجام این کارها، وقت کافی صرف کنم؟»

اگر به وظایفی که وقت بیشتری را در کسب و کارتان صرف آنها می کنید، نگاهی بیاندازید، مطمئناً خواهید فهمید که کارهای تکراری با ارزش افزوده کم، بیشتر از همه وقت شما را می گیرند. به همین دلیل حذف کامل این وظایف از اهمیت زیادی برخوردار است و در غیر این صورت شما نمی توانید وظایفی که بخش بازاریابی باید زمانی را به انجام آنها اختصاص دهد را به مرحله عمل برسانید که این وظایف شامل دستیابی، جذب و حفظ مشتری می شود.

اگر فعلا فرصت مطالعه این مقاله را ندارید می توانید فایل PDF آن را برای مطالعه در زمان دیگری دانلود کنید.

این مقالات را هم حتما بخوانید:

حواس پنجگانه در بازاریابی مهم است؟

حواس پنجگانه در بازاریابی خیلی مهم است چون ما در طول روز در معرض انواع...

حافظه در بازاریابی چه نقشی دارد؟

استفاده از خاطرات نوستالژیک هم می تواند در افزایش فروش اثرگذار باشد، تحقیقات نشان داده...

این محصولات می تواند برای شما مفید باشد:

تخفیف!
-۴۰.۰۰% تخفیف
قیمت اصلی ۳,۹۵۰,۰۰۰ تومان بود.قیمت فعلی ۲,۳۷۰,۰۰۰ تومان است.
تخفیف!
-۴۷.۵۷% تخفیف
۶۲,۵۰۰ تومان۴۸۱,۷۰۰ تومان
این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند
تخفیف!
-۴۰.۰۰% تخفیف
قیمت اصلی ۴۱۰,۰۰۰ تومان بود.قیمت فعلی ۲۴۶,۰۰۰ تومان است.
تخفیف!
-۲۰.۰۰% تخفیف
قیمت اصلی ۲,۵۳۳,۰۰۰ تومان بود.قیمت فعلی ۲,۰۲۶,۴۰۰ تومان است.
۵/۵ - (۴ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید